SecurCo
De 4 pijlers van een betrouwbaar alarmsysteem

 

 

Om zeker te zijn dat je kiest voor een betrouwbaar en duurzaam alarmsysteem, zijn er 4 pijlers of maatstaven waarmee je de betrouwbaarheid van je alarm kan meten.

Zo voorkom je een investering in jouw veiliger gevoel die niet alleen zorgt voor een onveilig gevoel maar ook voor veel ongemak.

Deze pijlers worden zelden aangehaald of gebruikt tijdens de verkoopfase, maar zijn in feite de belangrijkste maatstaven in het kiezen van een betrouwbaar alarmsysteem.

 

Kwaliteit

De term kwaliteit kunnen we tegenwoordig het best bestempelen als een ‘vuilnisbakterm’. Iedereen gebruikt deze aanduiding waardoor de betekenis van kwaliteit volledig uitgehold is.

Toch blijft het bij de 4 pijlers de duidelijkste omschrijving van een cruciale factor voor een goed werkend alarmsysteem.

 

Kwaliteit bij een alarmsysteem betekent:

  • Betrouwbare detectie: dit zorgt ervoor dat je erop kunt rekenen dat het alarmsysteem enkel detecteert als er echt iets aan de hand is. Een correcte conceptie is evenwel ook belangrijk om valse alarmen door de gebruiker te voorkomen.
  • Duurzaamheid: de meeste mensen houden er niet van om iedere 3 jaar hun beveiligingssysteem te moeten vernieuwen. Een alarm waar jaarlijks een hoop extra kosten aan zijn omwille van snelle slijtage of slechte werking, draagt ook niet bij aan een veiliger gevoel en meer gemak.

Hoe ‘meet’ ik de kwaliteit van het alarmsysteem?

Kwaliteit meten is een zeer moeilijke zaak. Er zijn weinig objectieve maatstaven die kunnen aangewend worden.

 

Toch kan je 2 factoren nagaan die een correcte indicatie van kwaliteit geven:

  • Normering: je kan altijd controleren of de componenten volgens bepaalde normen gekeurd zijn. Dat betekent dat er meer uitgebreide tests uitgevoerd zijn door een ‘onafhankelijk’ medium die geen directe relatie heeft met de fabrikant.
    De hoogste norm die alarmmaterialen kunnen krijgen in België is het INCERT-label.
  • Garantie vanuit de fabrikant: de garantie die een fabrikant geeft op zijn materialen bepaalt het geloof dat de componenten lang zullen blijven werken. Er is een groot verschil tussen een fabrikant die 2 jaar garantie geeft omdat het ‘moet van de wetgeving’ en een fabrikant die meerdere jaren garantie geeft omdat ze geloven in hun product. Er is een fabrikant die zelfs tot 7 jaar garantie geeft op zijn materialen!

LET OP! Sommige bedrijven of installateurs geven zelf extra garantie als verkoopstool. Dit betekent niet per definitie een blijk van kwaliteit. Het geeft wel aan dat de installateur zelf gelooft in het product die hij aankoopt bij de fabrikant.

 

 

Gebruiksgemak – Is de voorgestelde oplossing ‘gebruiksvriendelijk’?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen een beetje ‘angstig’ zijn tegenover een alarmsysteem omdat ze denken dat dit hun vrijheid zal beperken.

De praktijk wijst uit dat dit vaak ook effectief zo is.

Wij zorgen er op 2 manieren voor dat je met jouw alarmsysteem niet alleen je gemak behoudt, maar zelfs verbetert:

Wat zijn jouw gewoontes?

Een gedetailleerde analyse van de gewoontes en levenswijze van de gebruikers is essentieel. Dit zorgt ervoor dat het alarmsysteem perfect aangepast wordt naar de ‘way of life’ van de klant en toch een veiliger omgeving creëert.
Bij SecurCo zijn wij gespecialiseerd in dergelijke analyses en geven we die gratis aan iedereen die het wenst, omdat wij geloven dat dit één van de belangrijkste ingrediënten is om een veiliger gevoel en meer gemak te creëren.

Wens je een afspraak te maken voor zo’n analyse? Laat het hier gerust weten.

Biedt het voorgestelde alarmsysteem een duidelijke structuur en is het flexibel?

De mogelijkheden en uitwerking van het alarm zijn natuurlijk ook een cruciale factor. Daarom is het belangrijk om voor een beveiligingsoplossing te kiezen die kan verwezenlijken wat je besproken hebt in de gedetailleerde analyse. Zo kunnen we een oplossing samenstellen die letterlijk ‘gebruiksvriendelijk’ is en aangepast is naar jouw situatie.

Daarom hebben wij na veel onderzoek gekozen voor ons favoriete alarmsysteem die ons nog nooit in de steek gelaten heeft om jouw noden & wensen optimaal in te vullen.

 

 

Service

Service kan perfect in het rijtje staan bij kwaliteit als ‘vuilnisbak’term. Iedereen gebruikt dit als verkoopstool, maar velen maken het niet altijd waar.

 

Bij een alarmsysteem betekent service: Duidelijkheid & Snelheid

Als er iets misloopt, wil je zo snel mogelijk weten WAT er misloopt en wens je dat het zo snel mogelijk opgelost is.

Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk. Na telefonisch contact kan je als installateur vaak niet zeker weten wat precies aan de hand is en is een interventie ter plaatse noodzakelijk.

Als goeie installateur ben je vaak ook volboekt en is het niet evident om direct ter plaatse te gaan. Dat resulteert in onzekerheid en ongemak bij de klant tot de installateur kan langskomen.

Daarnaast blijkt er vaak discussie over de gemaakte kosten voor de interventie omdat het niet altijd duidelijk is wie of wat aan de oorzaak ligt.

 

Bij SecurCo hebben wij daarom gekozen om gebruik te maken van de huidige technologieën en kiezen wij resoluut voor een alarmsysteem waarbij je de belangrijkste technische facetten en een heel aantal instellingen vanop afstand kunt beheren. Zo kunnen wij binnen enkele minuten bekijken wat precies het probleem is en wat er aan de oorzaak ligt. Daardoor weet de klant direct wat er aan de hand is.
In 60% van de gevallen kunnen we de problemen zelfs oplossen vanop afstand, wat een serieuze besparing in tijd & geld betekent voor beide partijen.

 

Moeten we toch ter plaatse komen? Dan weten we meestal al wat er aan de hand is en moeten we dus niet meer ter plaatse zoeken en kunnen we de juiste materialen voorzien om het probleem direct op te lossen.

 

 

‘Waterdichtheid’

De 4e pijler die van belang is bij de keuze van een betrouwbaar alarmsysteem is moeilijk te benoemen in één woord. Het komt er eigenlijk op neer dat je beveiligingsoplossing moet blijven functioneren, ook in elke uitzonderlijke situatie.

Zo zijn er een aantal momenten waarop de blijvende werking van je alarm cruciaal kan zijn:

  • Stroomuitval
  • Internetuitval
  • Bewuste sabotage bij een alarmsysteem die niet gewapend is

Het is zeer belangrijk dat jouw alarmsysteem voorzien is om op zo’n momenten te blijven werken.

Veel doe-het-zelf oplossingen zitten ook op dit vlak met hiaten.

 

Samen een

veiliger gevoel creëren?

Wij helpen je graag met onze expertise.