Inbraakvertragende factoren

Inbraakvertragende factoren zijn een verzameling van organisatorische en bouwkundige maatregelen die het de inbreker moeilijker moeten maken om binnen te komen.

De meest voorkomende factoren zijn:

 

 • Veiligheidssloten
 • Rolluiken
 • Toegangspoorten

  Veiligheidssloten

  Veiligheidssloten zijn de gemakkelijkste maatregel om de inbrekers beter tegen te houden.
  Meerpuntssloten zorgen ervoor dat de inbreker niet meer in enkele seconden binnen kan zijn. Als een inbreker meer tijd nodig heeft om binnen te geraken, begint twijfel en angst de kop op te steken. Dat zorgt er regelmatig voor dat ‘gelegenheidsinbrekers’ wegvluchten en een andere prooi gaan zoeken.

  Er bestaan heel wat verschillende soorten veiligheidssloten in alle maten en vormen.
  Daarvoor werken wij samen met gespecialiseerde slotenmakers die de juiste sloten volgens budget en locatie voorzien.

   

  Rolluiken

  Rolluiken zijn ook een effectieve maatregel om inbrekers langer buiten te houden en eventueel af te schrikken. Rolluiken worden weliswaar minder en minder voorzien in nieuwbouwwoningen omwille van hun impact op de isolatienorm. Er bestaan ook inbraakwerende rolluiken die het naar boven trekken tegengaan. Ook daarvoor werken wij samen met specialisten indien nodig.

   

  Toegangspoort

  Indien je de oprit van je woning kan afsluiten met een toegangspoort, blijkt dit een zeer efficiënte maatregel te zijn. De investering in een schuifpoort kan vrij groot zijn, maar het zorgt ervoor dat de toegang naar je woning of bedrijf volledig afgesloten kan worden. Daarvoor moet het domein natuurlijk volledig omringd worden door een omheining.
  Daardoor kan een potentiële inbreker geen wagen of bestelwagen gebruiken om heel veel spullen in te laden bij inbraak.

   

   

  Op zoek naar een completere oplossing?

  Als iemand echt binnen wil zijn, zullen vertragende factoren echter niet tegenhouden en eens inbrekers binnen zijn, hebben ze ‘vrij spel’. Ben je dan niet thuis, zal je pas bij thuiskomst merken wat er gebeurd is.

  Daarom zijn effectieve beveiligingsoplossingen vaak een completere oplossing om een veiliger omgeving te creëren en je terug veilig te voelen. Idealiter combineer je een aantal vertragende factoren met een oplossing op maat.

  Samen een

  veiliger gevoel creëren?

  Wij helpen je graag met onze expertise.